Man toch vrijgesproken van dwang in zaak rond condoom afdoen tijdens seks

 

Bij stealthing neemt een dader bewust het risico op het overdragen van soa’s of het ongewenst zwanger maken van de ander. Er is sprake van stealthing als een man instemt met seks met een condoom, maar hij dat tijdens de seks stiekem afdoet.
Het is formeel niet strafbaar, maar eerder veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de man tot drie maanden celstraf voor dwang vanwege stealthingDie straf vervalt nu.
De man had op 26 augustus 2021 vrijwillige seks met een vrouw in Rotterdam. Hij had haar ontmoet via een datingsite. Zij stemde in met de seks op voorwaarde dat een condoom zou worden gebruikt. Maar tijdens de gemeenschap zou de man het condoom stiekem hebben afgedaan.
Dat kan volgens het hof niet worden bewezen en daarom is de man vrijgesproken. Uit WhatsApp-berichten blijken onvoldoende aanwijzingen voor dwang.
Een verdachte in een soortgelijke zaak werd eerder vrijgesproken. Volgens de rechtbank viel niet vast te stellen dat hij opzettelijk had gehandeld en expres geen condoom gebruikte. In deze zaak werd geen hoger beroep aangetekend.

22 aug 2024 om 10:33Update: 1 week geleden
https://www.nu.nl/binnenland/6325441/man-toch-vrijgesproken-van-dwang-in-zaak-rond-condoom-afdoen-tijdens-seks.html

Deel dit verhaal, kies uw platform!